Yogi laat zich in lotushouding zinken in Brussels zwembad van 33 meter diep (video)

Nemo 33 in Ukkel is na Y-40 Deep Joy in Italië, het diepste zwembad ter wereld. Het diepste punt bevindt zich op 34,5 meter diepte. Weinig personen die erin slagen om tot de bodem te duiken.

Maar de manier waarop de Deense Stig Pryds het doet is wel heel bijzonder. Zeker als u weet dat hij een tijdje geleden aan een zware vorm van reumatoïde artritis  leed, waardoor hij genoodzaakt was om met een wandelstok rond te lopen. Maar dankzij het beoefenen van yoga en duiklessen, kreeg hij zijn pijn onder controle.

Hij ontdekte ook dat hij in staat was zijn adem voor een zeer lange tijd in te houden. Dat bewijst hij door zich in een mediterende lotushouding te laten zinken in Nemo 33 tot op de bodem. Hij doet twee minuten over de afdaling.

Klinkt moeilijk, maar niet als u al wereldrecordhouder bent van de diepste duik ooit zonder duikapparatuur: 91 meter. U zou voor minder volledig zen worden.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More