Wouter Beke: “Wij vegen onze voeten aan rood!”

Het straffe kantje van onze Minister van Uitgestelde Zaken.

‘t Is nogal een kerel, die Wouter Beke. Niet vies van een tsjevenstreek meer of minder. Op 2 oktober 2019 zei hij ‘ciao’ tegen de federale regering, en legde hij zijn eed af als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Armoedebestrijding. Hij kreeg heel wat kritiek op zijn ministerpostje. Als uittredend voorzitter van de CD&V, na een slecht verkiezingsresultaat, had hij namelijk voor een uitstekende persoonlijke exit gezorgd.

Als Vlaams minister van Welzijn ligt hij geregeld onder vuur, maar al die kritiek glijdt van hem af als water van een eend. Hij zorgde er aan het begin van de coronacrisis voor dat de contactopsporing volledig in de soep liep, en zijn ondersteuning aan woon-zorgcentra tijdens de eerste coronagolf was op zijn minst nogal gebrekkig. Bijna twee op de drie patiënten die gedurende die periode aan corona overleed in Vlaanderen, kwam uit een rusthuis.

Het lijkt er nog steeds op dat het vaccin de enige weg is naar onze vrijheid. In landen als pakweg Groot-Brittannië hebben ze dat goed begrepen: daar vaccineren ze in overdrive. Wie tegenwoordig een Britse krant openslaat, die ziet dat ze daar dagelijks berichten over sterk dalende coronacijfers.

Bij ons draaien die vaccins zo vierkant als wat. Maar we moeten niet panikeren: Wouter Beke komt iedere week melden dat het ‘vanaf volgende week vooruit zal gaan’. En als hij dat iedere week zegt, dan zal dat er op een keer wel eens écht van komen zeker?

Even terug in de tijd nu. Vandaag zetten we namelijk jaargang 2012 van P-magazine online. Daarin valt alweer heel wat te lezen en te bekijken. Zoals in nummer 27 van dat jaar, met een interview met Wouter Beke – maar 

Tijdens dat interview ontpopt de CD&V’er zich als een echte grapjurk. “In de lift van het CD&V-hoofdkwartier ligt een knalrode vloer”, zo vertelt hij. “En Di Rupo was nogal opgetogen over die kleur. ‘Aaah, c’est rouge!’ riep hij verrast. Ja, zei ik, dat is de kleur waar wij het liefst onze voeten aan vegen.” Voorts geeft hij in dat interview vooral af op Bart De Wever.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More