Wout wint zijn eerste cross van het seizoen, en hoe …

Van Aert geeft het jaar van zijn leven extra glans met een zege in ‘zijn ‘Herentals.

Je kan dan de beste van de wereld zijn. Je bent pas echt de beste, als je de beste bent van je dorp. Vandaag bewijst Van Aert dat hij, zonder enige twijfel, de beste sportman van het jaar is. Toegeveven Van der Poel reed lek. Maar de hoofrolspelers van de cross in Herentals – Van Aert en Van der Poel – herleidden de ander deelnemers tot figuranten.

De groten van de cross zijn terug, de rest is aangewezen op achtervolgen. De tijden liegen er niet om: Mathieu van der Poel op 00:35, Michael Vantourenhout op 01:31, Toon Aerts op 02:14, Eli Iserbyt op 02:17, Laurens Sweeck op 02:25. Pidcock was niet van de partij. Het was nat, koud, zwaar, heroïsch. Op een kilometer of drie van zijn huis pakte Wout zijn eerste seizoenszege van het jaar. Missie geslaagd.

Aanvankelijk was het Van der Poel die de koers bepaalde. Er ontstond al snel een kloofje tussen den Hollander en de Kempenaar . Ondanks verwoede pogingen kwam Van Aert nooit écht meer in het wiel van Van der Poel. Soms vier seconden, soms zeven tellen en dan weer tien seconden. Van Aert bleef echter volgen, aanklampen, niet opgeven, afzien. Het loonde. Ergens halfweg de cross, ver van de materiaalpost, reed Van der Poel lek. Einde verhaal.

Van Aert won in zijn Herentals en sluit daarmee het jaar van zijn leven af in schoonheid.

Op de markt van Herentals staat een standbeeld van Rik Van Looy, de parel van de Kempen. Is er plaats voor nog een beeld?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More