Wout Van Aert wint de Strade Bianche

Wout Van Aert, waarvan gedacht werd dat hij na zijn lelijke val in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar nooit meer écht top zou worden, heeft de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet door de Strade Bianche op indrukwekkende wijze op zijn naam te schrijven.

In een slopende hitte van meer dan 37 graden kwam Van Aert solo toe aan de eindmeet op de Piazza del Campo in het Toscaanse Siena, nadat hij zijn concurrenten Schachmann en Formolo achter zich had gelaten in de slotfase.

Mede-favoriet Fuglsang begon op 50 kilometer van het einde aan een gewaagde solo, maar lang hield die niet stand. Van Aert, Van Avermaet, Bettiol (winnaar van de Ronde van Vlaanderen vorig jaar), Formolo en Schachmann smoorden de ontsnappingspoging, terwijl de rest er niet meer aan te pas kwam.

Ook Van Avermaet diende de rol te lossen, en toen Van Aert op de laatste grindstrook zijn duivels ontbond, was het hek helemaal van de dam. Hij reed solo door de poorten van het middeleeuwse Siena en is daarmee de derde Belgische wielrenner die de wedstrijd op zijn naam kan schrijven, na Philippe Gilbert en Tisj Benoot. De spumante zal zoet smaken vanavond in Siena…

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More