Wout van Aert is klaar om van der Poel te pakken in Sanremo

Milaan-Sanremo wordt de clash der titanen.

Opdracht geslaagd! Jumbo-Visma wilde testen of Van Aert een klassement kan rijden, zich kan beheersen en een berg op kan. En, ‘yes he can’. Bovendien heeft Van Aert gisteren de slottijdrit van de Tirreno Adriatico gewonnen. Hij klopte de wereldkampioen en de Europese kampioen en reed de derde snelste tijdrit ooit hier in San Benedetto del Tronto. En daarmee voldeed hij aan proef drie voor een klassementsrijder: een tijdrit winnen. In grote rondes wordt vaak daar het verschil gemaakt. Een tijdrit elimineert elke tactiek, elk afspraakje en psychologisch spel. Het is man tegen man, punt. “De conclusie is dus wel dat eindwinst binnen mijn mogelijkheden ligt”, zegt Van Aert aan ‘Het Laatste Nieuws’. “Als je een klassement wilt winnen, moet alles meezitten. Niet elk jaar zit er zo’n bergrit in de Tirreno als dit jaar met Prati di Tivo. Tegen de beste klimmers zal ik het altijd lastig hebben.”

Dat belooft dus voor de Tour de France. Maar eerst moet Van Aert zo goed mogelijk recupereren voor zaterdag om zijn titel in Sanremo te verdedigen. De Tirreno was daar een voorbereiding voor: stevig afzien om er beter van te worden.

Maar dat heeft van der Poel ook natuurlijk ook gedaan: stevig afgezien. Hij reed zichzelf bijna in de vernieling bergop om te bewijzen dat hij de beste is. Milaan-San Remo is de twee beren van de Lage Landen op het lijf geschreven. De Cipressa en de Poggio zijn inspanningen van vijf tot tien minuten. Dat ligt hen allebei. En sprinten kunnen ze ook allebei.

Maar ze zijn niet de enige favorieten. Het zou wel eens kunnen dat zaterdag de ploegtactiek zal beslissen wie in Sanremo op het hoogste schavot zal staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More