Wordt ‘The Rock’ de volgende president van Amerika?

46 procent van de Amerikanen wil Dwayne Johnson als hun nieuwe president.

‘Elk land krijgt de leider die het verdient’, zo klinkt het cliché. De Verenigde Staten van Amerika noemen zichzelf de grootste democratie ter wereld. Een democratie gaat er prat op dat de bevolking haar leiders kiest. In de States heb je echter een democratisch streepje voor als je geld hebt en/of bekend bent.

Ronald Reagen, bijvoorbeeld, was een B-acteur die zijn rol van president perfect wist te spelen, tot hij zijn teksten niet meer kon onthouden en afging als een sukkel van een president. Trump was dan weer geen acteur, maar kocht gewoon de sympathie van het volk. Bodybuilder Arnold Swarzenegger schopte het als populair acteur tot gouverneur, maar komt als Oostenrijker niet in aanmerking voor het presidentschap. De acterende spierbundel die de fakkel van acterende Arnold overnam, daarentegen, kan dat wel. Zijn naam: Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Volgens een nieuwe opiniepeiling zou minstens 46 procent van de Amerikanen een presidentiële run van Dwayne ‘The Rock’ Johnson (48) steunen. De acteur en voormalig professionele worstelaar heeft al enkele keren laten doorschemeren dat hij een kandidaat zou kunnen zijn voor de presidentsverkiezingen van 2024. Uit een laatste peiling zou dus bijna de helft van de Amerikanen ‘The Rock’ het land willen zien leiden.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door therock (@therock)

In 2018 liet Johnson in ‘The Late Show’ weten dat hij een zo’n run overweegt, maar dat hij nog ervaring wilde opdoen en het beleid wilde begrijpen. Een poging om in het Witte Huis in te trekken, zou dus voor verkiezingen van 2024 of 2028 zijn.

Dat was in 2018. Drie jaar later krijgt hij een stimulerend duwtje in de rug van peilingen met een verrassend resultaat.

Wait and See.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More