Wordt ‘spraakverbod’ weldra nieuwe coronamaatregel?

Duitsers zullen moeten leren zwijgen op de bus.

Net als je denkt dat we ergste gehad hebben, komen de Duitse autoriteiten met een grotesk idee: zwijgen in het openbaar. De aerosolen – die vrijkomen bij het praten – zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Mondmaskers – waarvan we aanvankelijk moesten geloven dat ze op openbare plaatsen zinloos waren – blijken niet voldoende.

Woensdag wil Duitsland op openbare plaatsen het FFP2-masker verplichten. Maar die nieuwe regel ergert de gewone Duister. Vandaar het geniale plan om een verbod op spreken op te leggen.

Origineel zijn de Duitsers er niet mee. In Spanje geldt al sinds de herfst een aanbeveling om niet te converseren. Op de Balearen – waaronder Ibiza en Mallorca – is het verbod op praten in het openbaar vervoer sinds vorige week zelfs een feitelijke verordening.

Roddelen over De Croo, Vandenbroucke en het rijk van de vrijheid zou ook hier wel eens verboden kunnen worden. Daarom raden we aan om regelmatig het Staatsblad te raadplegen. Voor je het weet heeft onze minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) nog maar eens stiekem aan de wetten van het Belgische volk zitten morrelen en wordt het de Belg verboden om nog te praten in het openbaar.

Je zou er spontaan stil van worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More