Wordt Helmut Lotti geteisterd door de anti-toupettenbende?

De Vlaamse zanger is verhuisd naar Wallonië. En daar wordt hij gepest, ocharme.

Helmut Lotti, die in 1969 in het Oost-Vlaamse Sint-Amandsberg geboren werd, kwam precies twintig jaar later met zijn eerste single ‘Kom Nu’. Een stem als een klok en de looks van een jonge oppergod: meer was er niet nodig om aquaplaning in menig damesslipje te veroorzaken. Het stond in de sterren geschreven dat hij in de toekomst op zijn minst miljoenen platen zou gaan verkopen.

Een jaar of tien geleden was het stevig schrikken, toen de zanger ineens met een kale knikker verscheen. Haar van de grote miserie plots uitgevallen? Serieus uitgegleden met de Gilette? Niks daarvan. Helmut Lotti gaf toe dat hij nog piepjong was, toen hij al last kreeg van een steeds verder wijkende haarlijn, en dat hij al heel lang een pruik droeg. Maar op een dag had hij helemaal genoeg van die toupet, gooide hij ze in de vuilbak en kwam hij ‘uit de kast’ als kale man. Wat ook helemaal geen schande is: volgens een onderzoek uit 2018 krijgen maar liefst zeven mannen op tien vroeg of laat te maken met een wijkende haarlijn.

In juni 2020 konden we lezen dat Helmut Lotti alweer gaat slapen én opstaat met een volle bos haar. “Ik kan er zelfs mee gaan zwemmen”, verklaarde hij aan HLN. Hoe hij aan die volle bos haar komt, dat wilde hij niet kwijt. Het is geen pruik, en hij heeft ook geen haartransplantatie ondergaan. Misschien dat hij professor Gobelijn om een haargroeimiddel heeft gevraagd, weten wij veel.

Dat heeft toen een heuse tyfoon veroorzaakt op Twitter: de anti-toupettenbende vond het maar idioot dat Helmut een heel decennium met een kale knikker door het publieke leven ging, om vervolgens terug een volle bos haar van geheime oorsprong te hebben.

In dezelfde krant lezen we nu dat Helmut Lotti tegenwoordig in Wallonië woont, nabij Durbuy. Daar dacht hij op zijn gemak te zitten, maar dat had hij verkeerd gedacht: “Wat mij stoort: mensen die over mij haag in mijn tuin ‘Tiritomba’ roepen en ondertussen overal hun vuil achterlaten.

Hij stoort zich ook aan andere Vlamingen die in de Ardennen gaan wonen: “Ze zetten daar dan lelijke Vlaamse huizen in lelijke baksteen neer. Dat moet je in Engeland in de Cotswolds eens proberen. No way dat dat gaat. Bij ons in de Ardennen is er blijkbaar nog geen beleid om lelijke huizen tegen te houden. In feite zouden ze moeten verplichten om alles in breuksteen te doen, vind ik.”

Dus mensen van de anti-toupettenbende: stop alstublieft met ‘Tiritomba’ te roepen over Helmuts haag. Hij heeft dat niet graag. En bouw er ook geen lelijke, Vlaamse huizen meer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More