Worden katers erger met het ouder worden?

Met deze warme temperaturen belanden we regelmatig op een zonovergoten terrasjes. Het gevolg daarvan is dat we iets vaker beneveld door het leven gaan. Je zal dan misschien opgemerkt hebben dat de hoeveelheid alcohol die je vroeger kon verzetten zonder al te veel schade te berokkenen steeds minder begint te worden. Klopt het dat we naargelang we ouder worden steeds minder tegen alcohol kunnen?

In je jongere jaren had je na een avondje bezatten de volgende ochtend bijna nergens last van. Nu drink je drie pintjes en een tequila en de volgende ochtend laat je hoofd al weten dat het niet akkoord gaat met je alcoholconsumptie van de avond tevoren. We zouden beginnen vermoeden dat een kater elk jaar erger wordt. Dat kan kloppen, want wetenschappers komen nu met bewijzen op de proppen.

Wat blijkt? Onze lever breekt alcohol makkelijker af als we jong zijn . Dit doen allerlei enzymen. Maar met het ouder worden hebben we steeds minder van die enzymen, waardoor de alcohol dus veel langer in je lichaam blijft. En hoe langer het duurt om die alcohol verwerkt te krijgen, hoe erger jouw hoofdpijn zal zijn.

Maar dat is niet alles: ons lichaam verliest met het ouder worden vocht en het maak steeds meer vet aan. Dat vet absorbeert geen alcohol, waardoor je lichaam wederom meer moeite zal moeten doen om de alcohol te verwerken.

Eindconclusie: je zal steeds meer last krijgen van een zwaar avondje stappen. Iets om in gedachte te houden als je van plan bent om binnenkort de bloemetjes nog eens buiten te zetten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More