Worden gezondheidsklachten bij ouderen na coronaprik onderbelicht?

De laatste week werd onze redactie gecontacteerd door een medisch bron. Om onze bron te beschermen kunnen we niet alle details meedelen, maar we beschikken over de gegevens van deze mensen. De centrale stelling is dat ook oudere personen gevoelig kunnen zijn voor ernstige bijwerkingen van het coronavaccin.

“Een van mijn patiënten is een oudere man (een zeventiger, red.) die na de tweede prik van het coronavaccin (de medische bron gaf geen details over het type vaccin, red.) een volledige week uitgeteld was.” De man kon volgens onze bron zelfs een week niet uit zijn bed, had last van hoofdpijn en kreeg ook buikkrampen. “Hij was in zijn leven nog nooit zo ziek geweest”, vervolledigt onze bron.

“Een andere patiënt, een man van begin in de tachtig, kreeg de eerste prik met AstraZeneca. Hij is daar anderhalve maand niet goed van geweest.” Deze man vertelde onze bron dat hij zich nooit in zijn leven zo slecht gevoeld had.

Onze bron is zeker geen antivaxer, maar stelt dat de medische gevolgen van de coronavaccinatie onvoldoende gekend zijn. “Wat me nog het meest verbaasde is dat dergelijke oude mensen – die toch over een verminderd afweersysteem beschikken – zo heftig reageerden op de coronaprik.” Onze bron vindt wel dat bejaarde personen belang hebben bij de coronaprik ondanks de mogelijke bijwerkingen.

Een belangrijk element bij de coronavaccinatie is dat wetenschappers nog geen zicht hebben op de effecten op langere tijd. Meer bepaald inzake VAED (Vaccine Associated Enhanced Disease) tasten wetenschappers nog in het duister.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More