Worden Bugatti’s weldra elektrisch?

De Bugatti Chiron is een zuipschuit. Maar er wordt al nagedacht over een opvolger en die zou wel eens een elektrische aandrijflijn kunnen krijgen.

Wie een Bugatti Chiron wil, die moet minstens 2,4 miljoen euro op tafel leggen. Wie zo’n bedrag kan missen, die maalt er ook niet om dat de auto een litertje of dertig per honderd kilometer verbruikt.

De Chiron zal ook altijd vrij exclusief blijven: er zullen slechts vijfhonderd exemplaren gebouwd worden. Op dit moment zijn daar al zo’n driehonderd van verkocht. En als u weet dat er slechts zeventig Chirons per jaar in elkaar geschroefd worden, dan begrijpt u ook dat de laatste bestellers nog enkele jaren geduld zullen moeten oefenen.

Toch wordt er al aan een opvolger gedacht. En tegen dat die in productie zal gaan, zullen elektrische auto’s allicht een groter deel van de totale markt opeisen. Dat is iets waar ook Bugatti-baas Wolfgang Durheimer aan denkt: “Elektrificatie is een mogelijkheid voor Bugatti. Op dit moment worden de verschillende alternatieven bekeken. Een ding is zeker: we zullen sneller en beter worden in ieder aspect.”

Vooraleer de Bugatti’s weldra geruisloos door de straten van Monaco zoeven, luisteren we hier nog eens naar het geluid van een Chiron:

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More