Worden baarden en snorren verboden?

De avonturen van het mondmasker opgelijst.

Het mondmasker, makkelijkste discussiepunt zonder oplossing. We moesten ze niet dragen, want ze waren niet nuttig. We hadden ze niet, want ze waren vernietigd. We konden ze niet bestellen, want de sector was in handen van de maffia. Ze worden verplicht en we mogen ze zelf maken! Dat is in een paar zinnen de historie van het mondmasker.

Nu goed, vanaf 4 mei kom je de tram niet op als je er geen draagt en in de scholen zal iedereen ouder dan 12 jaar er eentje moeten dragen. Ook in bedrijven waar 1,5 meter afstand tussen mensen onmogelijk is, zal men verplicht een mondmasker moeten dragen.

Maar er zijn een paar ‘maars’. Of niet, want info-coronavirus. be heeft voor elke vraag een antwoord en voor elk probleem een oplossing.

Het mondmasker moet elk acht uur vervangen worden, of elke 4 uur als het gaat om intensief gebruik. Lesgeven is een voorbeeld van intensief gebruik. Hoe gaat dat dan als je van de overheid ‘slechts’ één masker krijgt? Info-coronavirus.be biedt de oplossing: koken (in een kookpot die alleen daarvoor wordt gebruikt). Een leraar die meer dan vier uur lesgeeft, zal dus na vier uur zijn enige maskertje dat hij kreeg, moeten gaan koken in de leraarskamer?

De regering beloofde iedereen gratis minstens één standaard stoffen mondmasker te bezorgen, en ook twee ‘filters’ om in gekochte of gemaakte maskers te stoppen. Minister Koen Geens (CD&V) liet wel al verstaan dat niet elke Belg tegen 4 mei al een gratis masker zal hebben. De filters zouden beschikbaar zijn tussen 4 en 20 mei.Oei!

Maar ook daarvoor heeft info-coronavirus.be een oplossing: de sjaal. Geef je les wiskunde in de zomermaanden gewoon met een sjaal voor je smoel. Dat we daar niet zelf opkwamen!

Tenzij je een baard hebt of een snor, want die gezichtsbeharing belet dat een mondmasker of sjaal goed aansluit op het gezicht. Dus? Afscheren dan maar? Wacht, even info-coronavirus.be raadplegen. Ahaaa, scheren is niet nodig. “Aangezien een mondmasker (en sjaal) dient om anderen te beschermen, is het niet heel belangrijk dat het masker perfect op je gezicht past”, lezen we.

Misschien moeten we mondmaskers dan toch niet verplichten? Of zullen we het nu zo maar laten zoals het is?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More