Winst voor Dilbeekse brouwerij Angerik in 2020

Brouwerij Angerik kon coronajaar 2020 met een kleine winst afsluiten. Dat is goed nieuws. In 2019 was er immers een beperkt verlies.

De onderneming kampt wel met een overgedragen verlies dat door die beperkte winst van 2020 uiteraard iets kleiner werd. Volgens het bestuur kan de toestand van continuïteit behouden blijven en blijven ook de waarderingsregels gehandhaafd.

Angerik is een kleine of micro-brouwerij met uitstekende bieren, zoals Dilleke. Dat bier is een moderne kijk op de klassieke bierstijl Pale Ale. Anders dan bij de klassieke Pale Ale, zweeft er een zacht hoppig aroma boven het bier.

De twee schoonbroers, Angelo Buyse en Erik De Cuyper, brouwden als hobby hun eerst bier van hoge gisting in 1997. Ze produceerden hun eerste bier met oog op de beste kwaliteit. Dit eerste bier kreeg de naam ‘Boerke’. Samen met hun bier, werd ook Brouwerij Angerik geboren. De naam Brouwerij Angerik is een samentrekking van hun beide voornamen.

Rond 2002 verhuisde Brouwerij Angerik naar Dilbeek, waar Erik de brouwerij verder alleen uitbaatte. Erik verbouwde zijn voormalige garage-carrosserie om tot nieuwe brouwerij. Het was hier dat zijn bier, een onverwachts succes werd.

In 2010 werd de vraag naar het bier te groot en de productie kon niet meer volgen. Het succes van de brouwerij viel niet meer te combineren met een dag dagelijkse job. Erik besliste om de productie van het bier tot een minimum te herleiden.

Eind 2015 nam Erik zijn zoon, Sam De Cuyper de leiding over en gaf Brouwerij Angerik een tweede leven. Een nieuwe start vroeg ook om nieuwe bieren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More