“Winkelen is geen groot risico, het was om een schockeffect te creëren”(video)

Frank Vandenbroucke danst op de graven van failliete winkeliers.

“He is back bitches”, riep sp.a-voorzitter Conner Rousseau met de komst van Frank Vandenbroucke als minister van Volksgezonheid. “The bitch is back”, zullen veel winkeliers denken na zijn uitspraken gisteren over het sluiten van de winkels.

“Winkelen is eigenlijk geen groot risico, als dat gebeurt op een heel goed gecontroleerde manier. De winkels zijn gesloten omdat je op een bepaald moment een schokbeslissing moet nemen. Je moet echt een schokeffect krijgen. En daar hoort bij dat je zegt: “Niet essentiële winkels dicht.” Het was echt een goede beslissing. Op een bepaald moment moet je gewoon zeggen: “De blok erop”, aldus Frank Vandenbroucke voor de camera van de VRT.

Je zou kunnen zeggen dat Vandenbroucke met deze beslissing voor de tweede keer in zijn politieke carrière geld heeft verbrand. Duizenden zelfstandigen zijn overkop gegaan, of knopen de eindjes met moeite aan elkaar.

Vanuit de Wetstraat komen alsmaar meer berichten over zijn autoritaire stijl. Intellectuele Frank regeert met het opgestoken vingertje. “Als Frank spreekt, moeten de anderen zwijgen”, zegt een collega-minister. “Hij duldt geen tegenspraak.”

Misschien wordt het tijd dat Vandenbroucke tegenspraak krijgt van de bevolking die niet eens voor hem kon stemmen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More