Win: een mysterie in een fles

Een stevig mysterie, wie houdt er nu niet van? De zoektocht naar het onbekende, de sensatie van het mogelijke of het raadsel van het onbegrijpelijke?

Het zijn de dingen die ons leven dag na dag van wat meer pips kunnen voorzien. We kennen de mondiale klassiekers, zoals het mysterie van het monster van Loch Ness. Maar ook dichter bij huis hebben we enkele stevige kleppers. Waar ligt het verdwenen paneel van Het Lam Gods? Wie waren de leden van de bende van Nijvel? Wanneer gaat een van de wetenschappelijke voorspellingen van Geert Molenberghs ook daadwerkelijk juist zijn?

Mysteries in overvloed dus en het goede nieuws is dat je ze vanaf vandaag ook gewoon kunt gaan opdrinken. Sylluminati is een potent brouwsel, voorzien van een raadselachtig enigma waar ondertussen al veel discussies zijn ontstaan.

Over het ontstaan van Sylluminati is in vakliteratuur al veel inkt gevloeid, maar uiteindelijk is het verhaal doodeenvoudig. Een paar kunstenaars kwamen tijdens een wilde avond tot het besluit dat ze bier zouden gaan brouwen. Een beetje artiest moet natuurlijk ergens een hoek of twee kwijt zijn en besloten ze als moderne heksen te gaan brouwen met allerlei bizarre ingrediënten en uiteindelijk gooiden ze kruiden en bananen in een pot, overgoten ze het geheel met rum en lieten ze het op de fles gisten. Niet te zuipen zou je denken? Fout, want Sylluminati bleek een waar orgasme voor de smaakpapillen en de 7,6 procent alcohol zorgde voor een heerlijke kick in the balls.

Nog high van de verfverdunner en licht onder de invloed van de geur van geboetseerde klei, wilden diezelfde kunstenaars ook nog eens guitig gaan doen met het etiket. Licht aangeschoten belden ze een vriend op, een kerel die naam en faam kreeg met het bedenken van aartsmoeilijke escapegames van het soort waar zelfs Einstein voor zou passen, met de vraag of hij niet total loss kon gaan op het label. Het resultaat was dan ook navenant: een mix van symbolen, kleuren en tekens die helemaal geen steek houden.

Of toch? Uiteindelijk werd Sylluminati een soort van ervaringsbier. Je kan het niet alleen opdrinken (wetenschappelijke modellen tonen aan dat je, na het drinken van vijf stuks, Marc Van Ranst een coole kerel gaat vinden. Geniet dus met mate) maar je kan ook een poging ondernemen om het mysterie van het etiket op te lossen. Het lijkt op een bont allegaartje van krabbels die we na een wilde nacht op elkaars armen terugvinden, maar in realiteit is het een complex raadsel waar zelfs de meest ervaren rotten hun tanden op stuk beten. Wie denkt de oplossing te hebben gevonden, kan die op een speciale website ingeven in de hoop een fabelachtige prijs te winnen. De kans dat je die wint is klein, maar je vindt altijd troost in het drinken van het bier.

Of je nu te vinden bent voor de exotische tinten of niet, één ding is zeker: Sylluminati is serieus mysterieus.

Wij wisten drie flesjes Sylluminati te ontfutselen. En omdat we bij P-magazine de slechtsten niet zijn, geven we ze weg in de plaats van ze zelf leeg te sloeberen.

Hoe je kans maakt? Stuur een mail naar info@p-magazine.be, met als onderwerp ‘Sylluminati’, en geef een antwoord op deze twee vragen:

1. Wat is het alcoholpercentage van het biertje?
2. Hoeveel mails met het correcte antwoord op vraag 1 zullen wij vòòr woensdag 31 maart 2021, 12 uur ‘s middags, in onze mailbox vinden?

(La Vie en C)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More