Wilmès temptert enthousiasme over vrijgave Libische miljoenen voor prins Laurent

Enkele dagen geleden was er voor prins Laurent een beetje goed nieuws. De minister van Financiën, Vincent Van Peteghem, had de parlementscommissie laten weten zijn bezwaren over een eventuele vrijgaven van Libanese fondsen voor de vzw GSDT van Laurent te laten vallen na onder meer overleg te hebben gehad met de curator van de stichting. Hij heeft zijn collega van Buitenlandse Zaken vervolgens gevraagd om de VN te berichten dat uitbetaling door het “ontdooien” van de fondsen kan plaatsvinden.

Prins Laurent stapte in 2008 met zijn stichting in een ambitieus (volgens sommigen: roekeloos) herbebossingsproject in Libië en maakte daarvoor ook kosten. De Global Sustainable Development Trust probeert via verschillende wegen de investeringen terug te krijgen. Eén manier was door uitbetaling te doen uit de in Brussel op last van de VN bevroren gelden, maar dat stuitte op verzet van de Belgische regering die op het standpunt stond dat dit niet mogelijk of wenselijk was. Minister Van Peteghem lijkt nu een andere mening toegedaan.

Minister van Buitenlandse Zaken Wilmès temperde gisteren onmiddellijk het enthousiasme over de zaak. Volgens haar moet een en ander nog besproken worden in de schoot van de regering. Als het nodig is, zal ze wel de rol spelen die van haar gevraagd wordt (namelijk die van tussenpersoon).
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More