Wilmès krijgt vraag over vreemde website

Focus on Belgium is een merkwaardige website waarop België wordt voorgesteld. Bezoekers vinden er ‘nauwkeurige gegevens en feiten’ met betrekking tot verschillende domeinen (aardrijkskunde, geschiedenis, instellingen).

De website bevat ook een aantal actuele artikels met ‘betrouwbare en controleerbare informatie’ die door onafhankelijke en erkende bronnen werd aangeleverd.

Focus on Belgium is een website opgezet en beheerd door de Dienst Publieke Diplomatie van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en valt dus onder de verantwoordelijkheid van minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR).

Wie de website bezoekt, leest vooral vreemde artikels met even vreemde titels zoals ‘Fles het begin van een mooie vriendschap?’. In een ander artikel staat deze zin: “Er staan nog andere Belgen steden in, namelijk Antwerpen en Gent, dat de rangschikking binnenkomt dankzij haar universiteit, en Luik.” 

De site bevat uiteraard artikels die de sterkte van België benadrukken. De kans is klein dat er een pleidooi gevonden zal worden voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen of Wallonië. Niet iedereen vindt dat even leuk. Volgende week staat in de Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen zelfs een vraag op de agenda van kamerlid Annick Ponthier (VB) over “Dubieuze informatie op de webstek ‘Focus on Belgium'”. Benieuwd wat het kamerlid ontdekt heeft.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More