Wilmès in kogelvrije vest aan frontlijn van Oekraïne

Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft samen met haar ambtgenoten van Nederland en Luxemburg, Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en Jean Asselborn, het Donetsbekken (Donbass) in het oosten van Oekraïne bezocht. Daar loopt de grens met de gebieden die onder Russische controle staan. Met hun bezoek willen Wilmès, Blok en Asselborn de Oekraïense regering steunen.

Rusland is de jongste tijd actief met troepenbewegingen langs de grens. “Daarom vraagt de Oekraïense overheid steun van de internationale gemeenschap”, aldus Wilmès. “Wij zijn op die uitnodiging ingegaan, omdat we de onafhankelijkheid en de territoriale integriteit van Oekraïne steunen.”

Samen bezochten ze gisteren en vandaag Oekraïne. De drie hebben als Benelux-landen effectief hun steun benadrukt voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne. Blok sprak ook over de neergehaalde vlucht MH17, waarover nu een rechtszaak loopt in Nederland.

Daarnaast hebben de Benelux-landen met de regering in Kiev bespoken hoe het ervoor staat met de hervormingen in het land. Vandaag waren er besprekingen met regeringsleden, onder wie ambtgenoot Dmytro Kuleba.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More