Willen de Rode Duivels straks verliezen tegen Finland?

Winnen door te verliezen.

“The winner takes it all’, maar ook de groep des doods met Frankrijk, Portugal en Duitsland in de achtste finale. België kan dat probleem vermijden als ze willen verliezen tegen Finland. Zoniet is de kans groot dat ze in de achtste finale Italië krijgen voorgeschoteld. Bovendien zouden ze bij winst daarna naar alle waarschijnlijkheid Frankrijk op hun bord krijgen. Misschien kunnen ze dan straks beter winnen door te verliezen.

Als de Rode Duivels tweede in groep B eindigen dan zouden de Belgen de achtste finale kunnen spelen tegen de tweede van groep A in Amsterdam. Dat is op dit moment Wales. Winnen we dat, dan wordt wellicht de winnaar van groep C de tegenstander. In die groep is het Nederland dat het mooie weer maakt. Vervolgens lijken Engeland, Spanje en de nummer twee van groep F de grootste kandidaten om tegenstander te worden in een eventuele halve finale.

Of moeten we gewoon niet rekenen en uitgaan van de eigen kracht? Wie Europees kampioen wil worden, moet gewoon de beste zijn. Toch?

De match Finland- België wordt maandag gespeeld om 21:00.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More