Wil Patrick Lefevere Peter Sagan kopen (voor 8 miljoen euro)?

Kleine guerrillaoorlog tussen grote wielerploegen.

Het rommelt in de wielerwereld. Ten minste op business-niveau. “Mijn collega’s zijn zot geworden”, riep Patrick Lefevere onlangs uit. Hij bekloeg zich erover dat er nog zo weinig gentleman’s mentaliteit is in het wielermilieu. De eigenaar-manager van wielerploeg Bora probeerde enkele maanden geleden de ploeg van Lefevere over te kopen en trapte daarmee op de lange tegen van de baas van Deceuninck-Quick.Step.

Dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat Lefevere nu op zijn beurt inkopen gaat doen bij Bora en Sagan wil binnenhalen. Sagan is er einde contract en het is niet zeker of Bora de verbintenis van 5,5 miljoen euro wil verlengen. Lefevere zou nu – volgens de Italiaanse Gazzetta dello Sport – een bod van acht miljoen euro gedaan om drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (31) volgend jaar naar zijn ploeg te halen.

Als het waar is, kan je dat een bijzonder gul bod noemen. Sagan trekt publicitair nog wel de aandacht, maar is letterlijk en figuurlijk toch veel zijn ‘pluimen’ kwijt.

Doch, er is nog een andere reden. Peter Sagan is het gezicht en het grote publicitaire uithangbord van de fietsen Specialized. Ieder wielertoerist met centjes wil een Specialized-fiets aan een haak in de garage. Bovendien is Specialized ook de Amerikaanse fietsensponsor van Lefevere.

Nog volgens La Gazzetta heeft de Franse Total Direct Energie ploeg een tegenbod gedaan op Sagan. Dat is wel heel veel aandacht voor een Slowaak met een groot bakkes, die alsmaar minder in staat lijkt te zijn om te winnen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More