Wil Frank Vandenbroucke de maatschappij opsplitsen?

“Zij die gevaccineerd zijn, en de anderen.”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft aan de Gems-experts een nieuw advies gevraagd. Hij wil weten of er versoepelingen kunnen komen voor mensen die al gevaccineerd zijn. Dat klinkt als een voorafname op het vaccinatiepaspoort. Het wordt alvast mooi verpakt: “De Gems-experts zullen de komende dagen de verhouding tussen de vaccinatiecampagne, de teststrategie en ethische aspecten moeten bespreken.”

Microbioloog Herman Goossens liet gisteren aan het ‘VTM Nieuws’ al weten dat dankzij de vaccinatie versoepelingen mogelijk zullen zijn in combinatie met het testbeleid. Maar dat het nu misschien nog wat te vroeg is. Goossens is voor­zitter van de Taskforce Testing en grote fan van Frank Vandenbroucke. “Ik sprong een gat in de lucht toen Frank Vandenbroucke de nieuwe minister van Volksgezondheid werd”, vertelde hij dit weekend nog in een interview met ‘De Morgen’. Vandenbroucke verkeert dus onder vrienden.

We vernemen dat het een lastige evenwichtsoefening wordt, maar dat het geen unicum zal zijn want in de woonzorgcentra werden na de vaccinaties de regeltjes ook soepeler. En zo wordt het er langzaam ingelepeld dat wie straks gevaccineerd is, zal mogen beschikken over de sleutels van het rijk van de vrijheid. Wie dat niet doet – en daar kiezen ze volgens de experten zelf voor – mag niet verder dan de buitenwijken van het rijk.

Het ziet er voor de grote vakantie alvast niet goed uit voor de jongeren. Misschien dat ze gratis tickets voor Werchter kunnen uitdelen in de woonzorgcentra?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More