Wijzigde Pfizer Europese distributie van coronavaccins op vraag van Biden?

Pfizer heeft besloten om de distributie van zijn COVID-19-vaccins in Europa te verminderen. Deze beslissing, die samenvalt met de aankondiging van president Biden om de vaccinatiecampagne in de Verenigde Staten te versterken, zal gevolgen hebben voor heel Europa. In Italië is een vermindering van 29 procent te zien in het aantal doses in vergelijking met de afgesproken overeenkomst.

Volgens het Italiaanse Europarlementslid Rosanna Conte (ID) is dit een geval van willekeurige distributie door het farmaceutische bedrijf, waardoor het vaccinatieplan dat momenteel in de afzonderlijke landen aan de gang is, ernstig zal worden ondermijnd en bestraft.

In de regio’s van Noordoost-Italië, te weten Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna en Trentino-Alto Adige, wordt geschat dat het aantal vaccindoses met ten minste 50 procent zal afnemen, wat ook zal leiden tot discrepanties tussen de Italiaanse regio’s.

Conte wil weten wat de Commissie zal doen om ervoor te zorgen dat Pfizer zijn verplichtingen jegens de Europese Unie nakomt en zo de levering onmiddellijk kan garanderen zoals vastgelegd in het distributieplan. Conte nog: “Welke maatregelen denkt zij te moeten nemen om de afzonderlijke landen, in het bijzonder Italië, dat een van de meest succesvolle is in het uitvoeren van het hoogste aantal vaccinaties, gerust te stellen dat er geen problemen zullen zijn als het gaat om de benodigde hoeveelheid voor de tweede boosterdosis.” Het antwoord van de Commissie is in voorbereiding.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More