Wijsneus haalt niveau Flikken BXL naar beneden

Gisteren een stukje gezien van Flikken BXL. Een man was buiten zijn zinnen en de beelden toonden een interventie. Ik heb het aantal politiemensen niet geteld, maar er waren daar toch makkelijk 8 personen aanwezig.

Laat me onmiddellijk duidelijk zijn: de agenten hebben goed en correct gehandeld. De man was allicht onder invloed van chemische substanties of leed aan een psychose. De agenten haalden er dus medisch geschoold personeel bij, zeker omdat de man ook gewond was aan de voet.

Verwonderlijk was wel dat 2 personen van de anti-overvalbrigade aanwezig waren. Ze stoven ook naar de ‘plaats delict’ (pd) in hun snelle Volvo. Op de achterbank zat een wijsneus. Ene Karel Lattrez (ex VTM) van het productiehuis van Goens (ex VTM). Volgens de wijsneus leed de man aan ‘excited delirium syndroom’. Het syndroom kenmerkt zich door extreem agressief gedrag, soms zelfs met een hartstilstand tot gevolg.

Op de beelden was van dat agressief gedrag niets te merken. De man was verward en herhaalde telkens dezelfde kreten. Volgens de onderbuurvrouw van de man was dat niet ongewoon, maar een patroon dat zich elke avond herhaalde. Maar de wijsneus die op de achterbank van de Volvo zat, had ooit iets gelezen over dat ‘excited delirium syndroom’.

Inspecteur Tomme van de anti-overvalbrigade ging mee in dat verhaal: “Deze mensen pushen zich met drugs ver over hun eigen limiet. Ze kennen hun eigen krachten niet meer, beseffen niet wat ze doen en beschouwen alles als een bedreiging.” Hij heeft 16 jaar ervaring bij de anti-overvalbrigade. Een tip voor de wijsneus en de inspecteur: laat de diagnose over aan medisch geschoold personeel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More