“Wij vragen vergiffenis voor fout coronabeleid”

“Het stelt ons als samenleving ten schande.”

Wereldwijd, maar in Vlaanderenland eigenlijk nog ietsje harder dan in de rest van de wereld, is de berichtgeving in de media zo’n beetje hetzelfde gedurende de ganse coronacrisis. Heel kort samengevat: COVID-19 is hartstikke gevaarlijk, het vaccin is een must. Al wie de maatregelen niet volgt, is een gevaar voor de maatschappij.

Dan is het wel zeer opvallend dat één dagblad plots een heel ander bericht schrijft. ‘t Is niet ‘De Drieste Doemdenker’, maar wel Bild: het grootste dagblad van Duitsland – en eigenlijk van gans Europa.

‘BILD vraagt alle kinderen om vergiffenis!’ zo titelde het dagblad.

Ik zou tegen miljoenen kinderen in dit land, voor wie we als samenleving allemaal verantwoordelijk zijn, willen zeggen wat onze federale regering en onze kanselier nog niet hebben durven zeggen: we vragen uw vergeving. We vragen je vergeving voor anderhalf jaar van een beleid dat je tot slachtoffer heeft gemaakt.

Aan slachtoffers van geweld, verwaarlozing, isolement, emotionele eenzaamheid. Want de politiek en de media die berichten dat je tot op de dag van vandaag, net als vergif, het gevoel hebt dat je een levensgevaar bent voor onze samenleving.

Ik zou het zo duidelijk mogelijk willen zeggen: wat is jullie kinderen aangedaan door een regering die wij als ouders ook en vooral voor jullie hebben gekozen, die we blijkbaar niet scherp genoeg hebben bekritiseerd voor gesloten scholen en gesloten voetbalvelden, stelt ons als samenleving te schande.

Sinds het begin van de pandemie in maart 2020 zijn in Duitsland twintig mensen onder de 20 jaar overleden aan of met corona. In 2020 werden 152 kinderen onder de 14 jaar vermoord, veertig meer dan in dezelfde periode in 2019.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More