Wie zich laat vaccineren, krijgt van de PS gratis openbaar vervoer

Eerste symptomen van een gesplitste maatschappij.

De overheid slaagt er niet in om vaccineren te verplichten en is op zoek naar allerlei systemen om mensen tot een prik te bewegen. Enerzijds worden cadeautjes gegeven aan de gevaccineerden, anderzijds wordt het de anti-vaxxers moeilijk gemaakt. Past perfect in de de traditionele Belgische manier van aan politiek doen met achterpoortjes en omwegen.

In Frankrijk is er een grote weerstand tegen vaccinatie en die mening waait over naar Wallonië waar ze een taal spreken die lijkt op die van het buurland. De PS wil daarom de modale Waal overtuigen om een prikje te gaan halen en heeft een cadeautje bedacht. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend in de Kamer om alle openbaar vervoer gratis te maken voor wie zich gaat laten vaccineren. “Het is essentieel dat alle vervoersmaatschappijen hun deuren openen voor burgers met een oproepingsbrief om zich te laten vaccineren”, zegt Kamerlid Mélissa Hanus. De PS-politica gaat Mobiliteitsminister Geroges Gilkinet deze week over het dossier aan de tand voelen.

Klinkt als ‘bezigheids-politiek’.

In Nederland gaan ze veel verder, daar werken ze aan een app die moet bewijzen dat mensen negatief getest en gevaccineerd zijn, om op die manier toegang krijgen tot horeca, bioscopen en andere evenementen.

Het zit eraan te komen dat wie zich niet laat vaccineren, buiten de maatschappij wordt gezet. Of het is met een vaccinatiepaspoort, een app, of met een reeks ‘cadeautjes’ die hen worden ontzegd.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More