Wie zal in Namen de beste zijn van de besten?

Eerste grote confrontatie tussen de topfavorieten.

Zondag is een dag die bij menig wielerliefhebber staat aangestipt als een thuisblijven en televisie kijken. In Namen staan voor het eerst dit seizoen alle veldrittoppers aan de start. Van der Poel, Van Aert, Pidcock, Iserbyt en Aerts mogen er onderling uitmaken wie de beste is. Een voorspelling doen is gewaagd.

Van der Poel was indrukwekkend bij zijn comeback. Maar indrukwekkend past als omschrijving ook bij Pidcock die als het ware vanuit het niets aan het firmament van de grote sterren is verschenen. Van Aert is net gevierd als de beste der besten en en zal fietsen met de kracht van de Kempense koppigheid. Er staan bovendien nog enkele rekeningen open met aartsrivaal Van der Poel. En tot slot Iserbyt en Aerts, zij die dansten toen de katten van huis waren. Zij willen ongetwijfeld bewijzen dat ze meetellen en het ook mét kunnen.

Als we bondscoach Sven Vanthourenhout moeten geloven, dan wordt het Tom Pidcock die straks op de hoogste trede staat. “Zijn loop- en klimvermogen, zijn techniek, het lef waarmee hij de wedstrijd in Gavere in handen nam: indrukwekkend allemaal”, aldus Vanthourenhout. Daar hebben dat woord weer: indrukwekkend. Voor minder gaan we niet nu zondag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More