Wie wordt onze tegenstander in de achtste finale?

Dankjewel Zwitserland en leve de Finnen!

Alleen als we straks verliezen en tweede worden in de groep, is het duidelijk. Dan spelen we op 26 juni in Amsterdam tegen het nummer twee uit poule A: Wales. Als de Duivels én de Nederlanders hun achtste finale dan zouden overleven, treffen ze elkaar in de kwartfinales.

Doch, we beschouwen dit scenario als onwaarschijnlijk. Een gelijkspel tegen Finland volstaat om groepswinnaar te worden. En dus ligt het moeilijk. Het goede nieuws is dat Zwitersland het goed heeft gedaan en met 3-1 van Turkije heeft gewonnen, waardoor de kans kleiner is geworden dat we in de groep des doods terecht komen. Geen Portugal, Duitsland, noch Frankrijk dus.

Als Zwitserland effectief een van de beste derdes is, dan is de kans maar 1 op 10 dat de Belgen een land uit groep F loten. Als de kaarten blijven liggen zoals ze nu liggen, dan spelen de Duivels tegen Zwitserland in de achtste finales. Als er wat verschuift, is het haast onmogelijk te berekenen.

Martinez laat voor de match van vanavond alvast nog niet in zijn kaarten kijken. Moet Romelu Lukaku rust krijgen? En wie vervangt Thorgan Hazard op de flank? Martínez kondigde eerder wel al aan dat Eden Hazard, De Bruyne, Witsel en Vermaelen zullen spelen “Over Lukaku nam ik nog geen beslissing. We moeten opletten dat hij niet té veel speelt”, aldus Martinez.

Volgens de statistieken is het van 1968 geleden dat de Belgen nog wonnen tegen de Finnen. Sindsdien speelden ze 7 interlands en daarbij wonnen de Finnen vier keer, drie keer werd het een gelijkspel. Worden we dan toch tweede in onze groep en ligt daardoor de weg naar de Europese zege open?

Dankjewel Zwitserland en leve de Finnen!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More