Wie wil rampetampen bij Big Brother, moet zijn duim opsteken

Kandidaten moeten zich houden aan duidelijke afspraken.

Sinds de eerste Big Brother-uitzendingen is de wereld veranderd. Twintig jaar geleden hoefde je niet politiek correct te zijn. Dealer Floyd was nog niet onder de knie van een gefrusteerde agent terechtgekomen en van #MeToo was er nog geen sprake. Wie fout was, was interessant.

Vandaag leven we in een maatschappij van azijnpissers waar alles wordt gewikt en gewogen. Maar waar tegelijk alles ook extremer en harder is geworden. Wie nu wil scoren op tv, moet zijn/haar eigenwaarde opzijzetten en alle registers opentrekken.

Eind 2017 werd in Spanje een bewoonster van een Big Brother huis (hoogstwaarschijnlijk) voor het oog van de camera verkracht door een andere bewoner (tegen wie 2,5 jaar celstraf is geëist). Daarmee was de grens van het toelaatbare duidelijk overschreden. Ook al was het niet duidelijk dat ze gedwongen was of niet. De kandidate had eerder vrijwillig seks met hem gehad, waardoor de makers niet ingrepen.

Om dergelijke fratsen te vermijden zijn er met de bewoners van de nieuwe Big brother 2021 duidelijke contractuele afspraken gemaakt. Wie in het Big Brother-huis seks wil hebben, moet daarvoor eerst een duim opsteken naar de camera. “Dat is één van de regels”, aldus gedelegeerd producent Jeroen Compeer in een interview met ‘De Volkskrant’. “Dat hebben wij overgenomen van Big Brother in Zweden. Het staat duidelijk in ons regelboek, en we hebben dat met iedereen besproken.”

Allez vooruit, duimen maar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More