Wie standbeeld beschadigt in VS riskeert 10 jaar cel

Trump dreigt met een wet uit 2003.

Trump heeft het gehad met de beeldenstorm die het gevolg is van de zaak Floyd. Plotseling kent elke Amerikaan zijn/haar geschiedenis en willen ze iedereen die zich niet naar de normen van Black Lives Matters heeft gedragen, letterlijk en figuurlijk van zijn sokkel halen. Ook standbeelden uit de Amerikaanse burgeroorlog moeten tegen de grond. Zuidelijke staten die zich keerden tegen het noorden staan volgens de actievoerders voor racisme, kolonialisme en slavernij.

Trump dreigt nu met de ‘Veterans Memorial Preservaton Act’, een wet uit 2003 over het vernielen van monumenten van veteranen. “Ik heb de federale overheid de toestemming gegeven om iedereen die een monument, standbeeld of federale eigendom vandaliseert of verwoest, te arresteren met tien jaar gevangenisstraf tot gevolg”, waarschuwt hij op Twitter. “Het optreden geldt vanaf nu, maar kan ook retroactief gebruikt worden. Er zullen geen uitzonderingen zijn!”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More