Wie op vakantie gaat naar een rode zone, krijgt geen uitkering meer

Reizen is voor voor wie het kan/wil betalen.

Het is niet verboden, maar wie zijn kont verbrand, moet op de blaren zitten. Het is genoegzaam bekend dat ons land een meester is maatregelen, zonder die te benoemen. De overheid beoefent met verve de kunst van de ‘omwegen-politiek’. Van De Croo mag je in de kerstvakantie reizen zoveel je wilt, maar wie terugkeert uit een rode zone, moet in quarantaine, en wie niet kan telewerken, heeft geen recht op een werkloosheidsuitkering. Dat betekent dat je je vakantie onbetaald thuis mag verder zetten. De RVA zal de aanvraag tot uitkering in zo’n geval weigeren, of achteraf terugvorderen.

Maar, er is een ‘maar’. “Het systeem staat of valt met de eerlijkheid van de werknemer”, zegt juridisch adviseur bij het sociaal secretariaat SD Worx, Geert Vermeir in ‘Het Nieuwsblad’. “Een werkgever heeft immers niet het recht om te vragen of zijn werknemer naar een rode zone is geweest. Dat behoort tot de privacy van de werknemer.”

En zo zijn we niet alleen het land van de ‘omwegen-politiek’ , maar tegelijk ook die van de ‘achterpoortjes’.

 

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More