“Wie onderweg stopt, mag zo snel rijden als hij wil”

Kempenaar weigert zijn verkeersboete van een trajectcontrole te betalen wegens ‘discriminerend’.

Ene Jan S. heeft een boete voor overdreven snelheid van 2018 nog altijd niet betaald en is ook niet van plan om dat te doen. De man beroept zich op een heel bijzonder interpretatie van het systeem van de trajectcontrole. Volgens de Nijlenaar is het systeem discriminerend. De naam ‘trajectcontrole’ zegt het zelf, je snelheid wordt gecontroleerd over een een traject van camera A naar camera B. Maar, wie 50 meter voor camera B woont, kan zo snel rijden als hij wil. Dat is de redenering. “Hetzelfde geldt voor iemand die 120 per uur rijdt, maar even halt houdt aan de binnenspeeltuin langs de Lierse Steenweg stopt. Ook die komt er vanaf zonder boete”, aldus de advocaat van Jan S..

Jan moest voor de correctionele rechtbank in Turnhout verschijnen, omdat hij ook de veroordeling van de politierechtbank weigerde te betalen.

Maar Jan gaat nog een stapje verder: “De camera’s registreren alleen de nummerplaten aan de voorkant van de auto. Daardoor kunnen alleen autobestuurders beboet worden, maar geen motorrijders.” Nog meer discriminatie dus.

Je kan dit afdoen als boerenverstand, maar ergens heeft hij natuurlijk wel een punt. Of de rechtbank hem daarin zal volgen valt te betwijfelen. Het openbaar ministerie is het alvast niet eens met de redenering en vraagt aan de rechtbank om de Nijlenaar toch te veroordelen tot de boete.

Uitspraak op 18 februari.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More