Wie naar Groot-Brittannië terugkeert uit een risicoland, wordt tien dagen opgesloten

2.000 euro per persoon, of 10 jaar cel.

In Engeland lachen ze er niet meer mee. Britten en Ieren, en al wie in het VK woont, moeten tien dagen op ‘hotel’ wanneer ze terugkomen uit een risicolanden. Bij aankomst op de luchthaven worden ze meteen naar een quarantainehotel gebracht. Daar moeten ze verplicht 10 dagen blijven. Kostprijs: 2000 euro per persoon voor verblijf en maaltijden.

Wie de quarantaine ontloopt, of de formulieren vervalst, kan tot 10 jaar cel krijgen. Bijna 5.000 kamers in 16 hotels en nog eens 58.000 kamers staan standby als een tijdelijke luxe-gevangenis. De Britse regering wil hiermee voorkomen dat nieuwe coronavarianten het land binnenkomen.

De Britten zijn niet de uitvinders van de quarantainehotels. Nieuw-Zeeland en Australië experimenteerden er al eerder mee. Naar verluidt met succes. Al bereiken ons ook wilde verhalen van seks, drugs en wilde ontsnappingspogingen. In één geval knoopte een gast zelfs zijn lakens aan elkaar om uit een raam op de vierde verdieping te vluchten, zo schrijft ‘The Guardian’. Maar ook de seksverhalen zijn niet van de poes. Gasten, bewakers en personeel bouwden seksfeestjes in een quarantainehotel in Melbourne. Drugs werden in tennisballen over de omheining gegooid.

Allemaal corona-proof welteverstaan.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More