Wie naar de ‘Miekes’ gaat en niet betaalt, is een verkrachter

Man (40) uit Ekeren beschuldigd van 24 verkrachtingen van dames die hun diensten aanboden.

Dinsdag start het proces van Laurent V.N. (40) uit Ekeren. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van maar liefst 24 vrouwen over heel Vlaanderen. Lijkt een simpele zaak, ware het niet dat het allemaal vrouwen betreft die zich tussen eind 2018 en begin 2020 aanboden voor seks op datingsites zoals afspraakjes.be of redlights.be.. Die seks hadden ze ook met Laurent V.N., maar die ging er telkens vandoor zonder te betalen.

“Juridisch gezien is er misschien wel sprake van verkrachting omdat er een list is gebruikt”, zegt zijn advocate, Chantal Van den Bosch. “Maar ik treed vaak op voor slachtoffers van verkrachting en dat is een heel ander gegeven dan hier, want deze dames wilden wel dingen doen tegen betaling. Hier neigt het meer naar oplichting dan naar verkrachting.”

Simpel gezegd, Laurent is een wanbetaler? Niet volgens de wet. Het strafwetboek stelt dat er sprake is van de misdaad van verkrachting wanneer de daad is opgedrongen door middel van geweld, dwang, bedreiging, verrassing of list. Laurent V.N wordt dus vervolgd voor verkrachting omdat de slachtoffers volgens het parket niet zouden hebben ingestemd met seks als ze hadden geweten dat hij niet zou betalen. Na een lange voorhechtenis, riskeert hij jarenlange opsluiting.

Men weze gewaarschuwd. Wie straks naar de ‘Miekes’ gaat – of een ‘afspraakje’ maakt – kan maar beter een bonneke vragen, zo niet loop je de kans om achteraf beschuldigd te worden van verkrachting.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More