Wie is Jim O’Hare – de partner van prinses Delphine – écht?

Zijn eerste job was in het Witte Huis onder president Reagan

Na zijn ontslag een jaar of 15 geleden werd James ‘Jim’ O’Hare (58) de assistent van zijn creatieve partner. Hij doet het administratief werk, maakt de foto’s en de filmpjes en zet ook de grondlaag op een doek voor de schilderende prinses. Delphine heeft ook geen agent, Jim regelt haar zaken. “Hij heeft al mijn klappen opgevangen. Al mijn frustraties”, zei ze vorig jaar nog. En hij bracht haar op het juiste moment een schone zakdoek.

Jim en Delphine zijn niet getrouwd. Voor haar is dat een bewuste keuze legt ze in haar boek De navelstreng doorknippen uit. Ze legt wel niet uit waarom ze die keuze maakt.

Wie is Jim ook echt? Zijn verleden is altijd een beetje mysterieus geweest. O’Hare heeft in elk geval de dubbele nationaliteit: Iers en Amerikaans. Dat is geweten. Maar verder? Een zakenman. Dat is wel zeer algemeen.

Aan de University of Dallas behaalde hij een Bachelor in politieke wetenschappen. Vervolgens ging hij in de jaren ‘80 aan de slag als junior assistent in de Reagan-administratie, waar hij eerst werkte in het White House Office of Presidential Correspondence. O‘Hare leverde ook vrijwillig de logistieke ondersteuning voor meerdere presidentiële reizen van Reagan in de VS en buiten Amerika.

Na twee jaar in het Witte Huis werd Jim business development professional in Washington, DC – eerst bij Comprehensive Technologies International en vervolgens bij American Operations Corporation – om Amerikaanse bedrijven te helpen in de defensie-, energie-, logistieke, IT- en commerciële vastgoedsectoren.

Vervolgens verhuisde O’Hare naar Londen. In Londen werkte hij samen met Brandenbergh Management en Tucker & Partners. Daar leerde hij eind de jaren ’90 Delphine kennen. Iets later waren ze een koppel.

Sinds zijn verhuis naar Brussel heeft O’Hare zijn marketing- en bedrijfsontwikkelingswerk voortgezet, waar hij gewerkt heeft aan technologiefinanciering in een vroeg stadium, contractering van overheidsdiensten, nieuwe technologiescouting, commerciële vastgoedontwikkeling en multimedia hedendaagse kunstcreatie- en verkoopprogramma’s en -projecten. Daarnaast was hij parttime projectcoördinator en fotograaf voor Kunstraum.art. Dan kwam het ontslag en maakte O’Hare van de nood een deugd en werd hij de manager van Delphine.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More