Wie is er bang voor de Kulikitaka Challenge? (video)

Oostenrijk waarschuwt TikTokkers om geen koeien meer bang te maken.

Een zoveelste dwaze (doch grappige) challenge op TikTok verovert de sociale media. ‘Jaag een dier de stuipen op het lijf en film het’, daar komt het kort gezegd op neer. De naam van de challenge – Kulikitaka – komt van een simpel liedje met dezelfde titel van ene Toño Rosario.

Zodus: je gaat voor een dier staan, neemt de houding van een – hoe zou je het noemen – soort van kapstok-spook aan en bezorgt vervolgens het dier de schrik van zijn leven door aan te vallen.

Heel grappig als het om een kat of een chihuahua gaat, maar het wordt een ander verhaal als het om grotere dieren, zoals koeien gaat. De Kulikitaka Challenge maakt niet alleen Bella de koe bang, maar ook de Oostenrijkse regering die met een filmpje jongeren (en toeristen) waarschuwen voor aanvallende koeien. Recent raakten verschillende wandelaars gewond door aanvallende koeien. Volgens boeren beseffen de vaak jonge grappenmakers niet hoe gevaarlijk het is als een geschrokken kudde op hol slaat. De Oostenrijkse minister van Toerisme Elisabeth Köstinger hield onlangs een ‘Alpentop’ met vertegenwoordigers uit de landbouw, het toerisme en de Alpenvereniging over het al dan niet opzettelijke wangedrag van sommige toeristen.

Geeuw. Geef ons dan toch maar voor een keer de TikTok challenge.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More