Wie is Claire Coombs écht?

Volgens sommigen staan prins Laurent en prinses Claire op scheiden. Is dat wel zo? En vooral: wie is Claire Coombs echt?

Laurent leerde Claire kennen rond de eeuwwisseling. Eind 2002 wandelen ze de wintertuin van de serres van Laken binnen. Ze hadden de pers om 13.45 uur uitgenodigd, maar het gezelschap laat dik anderhalf uur op zich wachten. De reden: Laurent vertrekt altijd op het ogenblik dat hij ergens verwacht wordt. Een afspraak om 10 uur? Dan vertrekt hij in het beste geval om 10 uur, maar meestal later.

In het kielzog van het paar volgen koning Albert (dan nog steeds op krukken) en koningin Paola, daarna, wat onwennig, de ouders van Claire en de rest van de familie.

Op 12 april 2003 al treden Coombs en prins Laurent in het huwelijk. Op 6 februari 2004 bevalt ze van haar eerste kind, prinses Louise. Op 13 december 2005 schenkt zij het leven na een moeilijke zwangerschap aan een tweeling; twee zonen die de namen Nicolas en Aymeric dragen.

Leven met Laurent is geen geschenk. Kapitein-ter-zee Noël Vaessen heeft in zijn 2 boeken over het koningshuis voldoende voorbeelden gegeven. Hij stelt dat het goed is om Laurent af en toe alleen te laten leven om te laten afkoelen.

Als prinses Claire op 15 november 2009 niet aanwezig is op het Te Deum, wordt alweer gespeculeerd dat er huwelijksproblemen zijn tussen Laurent en Claire. Dat gebeurt telkens ze niet op het appel is samen met echtgenoot Laurent. Een insider noteert dat Claire eigenlijk een standbeeld verdient. Auteurs Balfoort en De Voogt noteren in een boek dat ‘prinses Claire het niet gemakkelijk heeft met een echtgenoot als Laurent’. Hij zou haar volgens de auteurs zelfs af en toe ‘agressief behandelen’. Het huwelijk stond in de lente van 2005 volgens hen zelfs ‘op springen’ toen Claire ontdekte dat ze zwanger was van een tweeling. Nadien gaat het niet echt beter.

Een fotograaf die voor het Hof werkt, vertrouwt me begin 2010 toe dat Laurent en Claire dan al maanden niet meer samenleven. Sommigen signaleren dat er iets scheelt. Zeker als de veiligheidsdiensten een ‘ploeg Laurent’ en een ‘ploeg Claire’ maken, bewijst dit volgens hen dat het tweetal niet vaak meer samen is.

Claire is zeker het lid van de koninklijke familie dat het minst belang hecht aan titels en pracht en praal. Onlangs vertelde ze aan een kassierster dat ze lacht met het koninklijke circus. Voor Mathilde heeft ze weinig sympathie. Toch heeft Claire een zeer goede band met Albert en Paola. Daar zijn diverse redenen voor. Claire maakt zeker dankbaar gebruik van de luxe van het koningshuis. Zo was ze al vaak te zien op het luxejacht Alpa.

Is de situatie vandaag anders? Claire deed vorige week boodschappen in een supermarkt in de buurt van villa Cémentine in Tervuren. Dat wijst erop dat ze daar leeft. Claire had haar beide zonen mee. Volgens de kassierster was ze in een goede stemming en zag ze er ook goed uit. Claire werd getroffen door corona en kanker.

Een element dat onderbelicht wordt in deze zaak, is het geloof. Claire komt uit een diepgelovig gezin. Vooral moeder Nicole Mertens is zeer actief in de parochie. Ook in het gezin van Laurent speelt dat geloof een grote rol, kijk maar naar de voornamen van hun kinderen. Getrouwd zijn is voor die mensen geen akkefietje. En dan is er de belangrijke rol van de nozempriester Gilbert die hen bij elkaar zal willen houden.

Claire werd in mei ook nog aangesteld als gedelegeerd bestuurder van een onderneming van prins Laurent. Ook dat wijst niet onmiddellijk op een conflict tussen beiden. Kortom, een definitieve scheiding tussen beiden lijkt onwaarschijnlijk, maar met de royals weet je maar nooit.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More