Wie herkent deze man?

Nieuwe doorbraak in het onderzoek naar Bende van Nijvel?

De politie verspreidt de foto van een Rambo-achtige figuur. De man pronkt met een geweer met dubbele functie (pompactie/semi-automatisch) van het Italiaanse merk Franchi type Spas 12 – kaliber 12”. De foto is veertig jaar oud. het opsporingsbericht kadert in het onderzoek naar de bende van Nijvel dat nog altijd loopt. Momenteel worden 1.200 nieuwe DNA-testen onderzocht, maar voorlopig zonder resultaat.

De Bende van Nijvel zaaide in de jaren 80 terreur met een reeks gewelddadige gewapende overvallen op particulieren en supermarkten. Hun bloederigste en laatste wapenfeit was de overval op de Delhaize van Aalst op 9 november 1985, met acht dodelijke slachtoffers. In alle raids samen vielen 28 doden en meer dan 40 gewonden, en de daders zijn tot op vandaag onbekend. De verjaringstermijn van de zaak is alvast met 10 jaar verlengd en loopt nu af in 2025.

Misschien dat deze nieuwe foto voor een doorbraak kan zorgen?

Wie de man herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de speurders op het nummer 080030300 of vanuit het buitenland op het nummer 003225544488. Getuigen kan ook via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd, aldus de politie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More