Wie gsm’t achter het stuur en krijgt een dagvaarding

Het is menens bij de politie: extra controles naar gsm-gebruik achter het stuur.

Eerder deze week begon de heksenjacht op de onbezonnen automobilist met een een campagne van Touring. Met de slogan “Het vergt slechts 2 seconden” willen ze bestuurders attent maken op het gevaar van afleiding in de auto. Smartphone: levensgevaarlijk, zingen: af te raden, een kus geven: niet doen. En stoppen met te lachen naar je kinderen. Eten en drinken mag ook niet.

Volgens Touring ervaren mensen vaak niet dat schijnbaar onschuldige handelingen in een auto gevaarlijk kunnen zijn. Elke vorm van afleiding eigenlijk, zelfs reclameborden langs de weg.

Touring riep de politie op om nog gerichter op zoek te gaan naar mensen die ‘smartphonen’ achter het stuur.

Het viel niet in dovemansoren. Tijdens de week van de mobiliteit, die van 16 tot 22 september loopt, gaat de politie extra controleren op gebruik van alcohol, gsm’s en tablets achter het stuur. Wie betrapt wordt, krijgt zonder uitzondering een dagvaarding voor de politierechtbank. Een rijverbod dus. Hopelijk hebben ze dat even gecheckt bij de betrokken rechters, want het zou er wel eens heel druk kunnen worden.

Over afleiding van vrouwelijk schoon langs de weg, werd niets gemeld. Maar dat mag sinds de #metoo toch al niet meer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More