Wie draagt er straks het ontsmette kroontje van Miss België?

Niets is meer zoals het was.

De verkiezing van Miss België heeft al enkele jaren stevig aan uitstraling ingeboet. De verkiezingsshow wordt al lang niet meer door de grote zenders uitgezonden, want het is al een tijdje een beetje van hetzelfde laken een rok, ouderwets, inspiratieloos en bijna niet eens meer sexy. Miss België is – excuseer ons voor ons Frans – een beetje een fossiel van zichzelf geworden.

En dan is er corona waardoor het laatste publiek dat de concours nog had – de familie, vrienden en sponsors in de zaal – ook verdwijnt. Maar, organisatrice Darline Devos (56) wil alles op alles zetten om Miss België toch te laten doorgaan. Er wordt getest dat het een lieve lust is om de Belgische schoonheden straks gezond en wel het podium op te krijgen. Sinds vrijdag verblijft Darline met 33 finalistes en enkele medewerkers van het comité in Plopsaland De Panne. Overdag repeteert de bubbel van missen in het theater, ’s nachts slapen ze in het Plopsa Hotel. Voordeel is dat er in het park geen kat rondloopt, wat de kans op besmetting vermindert.

Neemt niet weg dat het eenzaamheid troef is in het gezelschap. Eten doet iedereen braaf aan een eigen tafeltje. Voor sfeer en gezelligheid zullen ze stevig gebuisd zijn. “Soms moet ik tijdens het eten zeggen: ‘Meisjes, jullie mogen wel nog babbelen met elkaar, hé.’ Het lijkt alsof dat hier een streng legerkamp is, waarvan ik de generaal ben”, zegt Darline in ‘Het Laatste Nieuws’. “Of nog sterker: een gevangenis. Niemand mag naar buiten.”

Morgen is het zover, al zal de verkiezing er compleet anders uitzien. Op de jury na – zeven mensen verspreid aan aparte tafels – is de zaal, waar normaal tot 1.400 man zit, leeg.

We zijn benieuwd wie straks het ontsmette kroontje op het betraande gezichtje mag zetten.

Miss België wordt woensdag uitgezonden door HLN.BE, Eclips TV of RTL.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More