WHO waarschuwt voor overgewicht bij corona

Nieuwe studie toont verband tussen obesitas en corona-doden.

In de Verenigde Staten stierven al meer dan een half miljard mensen aan Covid-19. De States zijn bovendien ‘marktleider’ als het om overgewicht gaat. Het sterftecijfer blijkt er tien keer hoger te liggen dan in ‘normale’ landen, waar overgewicht geen issue is. Uit een nieuwe studie van de World Obesity Federation blijkt dat bijna 90 procent van alle overlijdens door het coronavirus wordt opgetekend in landen met veel obesitas. De WHO waarschuwt.

In landen waar minder dan 40 procent van de bevolking aan obesitas leed, was er in geen enkel geval sprake van hoge coronasterfte. Vietnam registreerde bijvoorbeeld het laagste aantal coronadoden ter wereld en heeft het op één na laagste aantal inwoners met obesitas (minder dan een vijfde van alle inwoners heeft overgewicht).

Ook bij ons vallen de meeste slachtoffers onder ‘zwaarlijvige mannen op leeftijd’. Haal je die uit de statistieken, dan is volgens sommigen corona – excuseer ons voor hun Frans – niet meer dan een vervelende griep.

Na leeftijd, blijkt gewicht de belangrijkste factor om het niet te halen als corona je te pakken heeft.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More