Wetenschappers willen een volledige lockdown

“We hebben een nieuw gegeven, de Britse variant”

We hadden de vraag nog niet gesteld, of het antwoord was al gegeven. Waarom moest het “nieuwe rapport” lekken? Professor biostatistiek Geert Molenberghs gaf bij ‘HLN LIVE’ het antwoord: “We gaan moeten bijschakelen, dat is duidelijk.” Molenberghs hanteert het nieuwe rapport meteen als een bijbel om daarmee over plan B te wippen en meteen naar plan C te schakelen. Een volledige lockdown?

Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar je moet de kunst van het ‘tussen de lijnen lezen’ niet beoefenen, om de boodschap te begrijpen. “Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”, aldus Molenberghs. Hij beroept zich (nog maar eens op) op voorspellingen die worden afgeleid uit het ‘gelekte rapport’.

De conclusie is de volgende: tegen eind februari zal de Britse variant al voor meer dan 90 procent van de viruscirculatie verantwoordelijk zijn. De cijfers gaan oplopen. Het reproductiegetal zal stijgen tot 1,7 . “Bij volledig gelijkblijvend beleid en gelijkblijvende maatregelen, zullen we dus heel duidelijk in de exponentiële fase komen. Nu zijn er ongeveer 500 gevallen met de Britse variant, als dat twee keer per week gaat verdubbelen, dan zit je na een week aan 2.000, na twee weken aan 8.000 en reken maar verder… Dat is iets dat we niet kunnen laten gebeuren.” Dixit Molenberghs.

Duidelijk?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More