Wetenschappers ontdekken manier om restaurants veilig te openen

“Zwijgen en eten.”

Het is vijf na twaalf voor de horeca. En een verbetering is niet meteen in zicht. Volgens de laatste berichten is Valentijn de nieuwe datum om weer open te gaan. Het is maar de vraag welk café of restaurant er tegen die tijd nog levensvatbaar is.

De zoektocht naar veilige manieren van consumeren, gebeurt dan ook op alle fronten. Oplossingen komen er nauwelijks. Restaurants zouden een bron van besmetting met corona zijn omdat je minstens anderhalf uur in een afgesloten ruimte samenzit. Harde bewijzen zijn er echter niet om een restaurant tot hotspot te herleiden.

Een groep wetenschappers is aan het werk gegaan met het nabouwen van een restaurant om te kunnen meten hoe het nu precies zit. Kan er misschien toch op een veilige manier worden gegeten?

Bij hun metingen bleek dat besmette kleine druppeltjes tot wel 6,5 meter verderop iemand kunnen besmetten. Anderhalve meter afstand helpt dus lang niet altijd.

Wat wel helpt is als de gasten aan tafel niet met elkaar praten. Het idee is dat je je mondkapje in het restaurant alleen af doet als je en hap neemt en dat je niet met elkaar praat. Dat we daar niet eerder opkwamen!?

“Zwijgen en eten dus.” Misschien voor veel uitgebluste koppels een manier om de avond met mekaar uit te zitten.

Serieus?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More