Wetenschappers: “70 procent van de bevolking vaccineren is onvoldoende”

Overheid moet vooropgesteld doel bijstellen.

Wacht nog even met ‘hopen’ en stel je reis naar het rijk van de vrijheid nog even uit, want wetenschappers komen met slecht nieuws. “Volgens tal van gerenommeerde experten zal dat onvoldoende zijn om het virus onder controle te krijgen. Volgens hen is een vaccinatiegraad van 80 of zelfs 90 procent noodzakelijk”, lezen we in ‘Het Nieuwsblad’. De reden voor deze conclusie is de opkomst van de nieuwe varianten met een hogere RO-waarde én het minderwaardige AstraZeneca vaccin dat we besteld hebben.

Volgens epidemioloog Pierre Van Damme moet een vaccinatiegraad van 80 procent mogelijk zijn. Zijn Amerikaanse collega Fauci pleit voor 85 procent, anderen eisen 90 procent. Het virus zal volgens de wetenschappers blijven circuleren in de groep niet-gevaccineerden. Een besmetting maakt hen ook immuun. Alleen is dat een werk van lange adem en is die immuniteit sneller uitgewerkt.

Wat is dan de boodschap?

We zullen alvast een tandje bij moeten steken. Gisteren ging in Brussel het grootste vaccinatiecentrum van het land open. Daar kan men – indien nodig – 10.000 mensen per dag vaccineren. Op de Heizel in Brussel is er meer dan 10.000 vierkante meter ingericht om te kunnen prikken. Gisteren werden daar 50 vaccins van AstraZeneca toegediend. Nee, dit is geen schrijffout.

Update: vandaag zullen er in de Heizel géén mensen ingeënt worden. Door een foutje in hun systeem, werden er namelijk… per abuis helemaal geen mensen uitgenodigd voor een prik.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More