Wetenschappelijk bewezen: van heavy metal wordt u gelukkig

De mannen en vrouwen die zich suf staan te headbangen op oorverdovende gitaarherrie zijn gelukkigere mensen dan de gemiddelde luisteraar van popmuziek. Dat zeggen wij niet maar wel de onderzoekers van de Humbolt State University,  na een uitgebreide studie van het muziekgerne.  

Neem een kijkje op Graspop Metal Meeting in Dessel en u weet wat de onderzoekers bedoelen. Het grootste metalfestival van de Benelux is zelfs bijna uitverkocht , dus u zal nog snel moeten zijn als u ook een gelukkig mens wil worden.

Volgens het onderzoek zult u  u een gelukkigere jeugd én een betere mentale ontwikkeling op middelbare leeftijd hebben als u naar heavy metal luistert. De onderzoekers volgden verschillende metal-muzikanten, fans en groupies die opgroeiden in de jaren tachtig. Metal zorgt er namelijk voor dat men sneller opgekropte en negatieve emoties los kan laten. Metalliefhebbbers hebben daarom hun emoties beter in balans. Dit zorgt er voor dat ze gelukkiger in het leven staan. De metalheads bleken op latere leeftijd minder nood te hebben aan psychische hulp dan bijvoorbeeld de fans van popmuziek. Begrijpelijk, wij krijgen ook een depressie van Justin Bieber zijn muziekjes.

Of we dit onderzoek serieus moeten nemen weten we niet. Laat voor alle zekerheid nog maar wat black metal, doom metal en death metal door de luidsprekers knallen! 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More