Wetenschap zegt: tatoeages verhogen je weerstand

Dat een tatoeage jouw sexappeal aanzienlijk verhoogt, wisten we al eventjes.

Maar nu heb je nog een extra excuus om er eentje te laten zetten na de lockdown. Want volgens een onderzoek van de University of Alabama helpt een tattoo tegen het snotteren. Niet het snotteren vanwege liefdesverdriet, maar een echte loopneus veroorzaakt door verkoudheid of griep.

Uit het onderzoek bleek dat mensen met meerdere tatoeages beter infecties kunnen bestrijden dan mensen wiens huid inktvrij is. De onderzoekers keken naar het aantal tattoo’s dat mensen hadden en hoe lang het duurde om deze te laten zetten.

Voor en na het zetten gaven deze mensen een staal van hun speeksel af. Daarin werd gekeken naar de hoeveelheid cortisol , een stresshormoon dat vrijkomt bij situaties zoals tatoeëren. Alsook werd naar de immunoglobuline A in het bloed gekeken. 

Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol in de verdediging van het lichaam en beschermen ons tegen een invasie van bacteriën, virussen en parasieten.

Dit ging tijdens het tatoeëren flink omlaag. Daarna was het weer normaal en resulteerde er uiteindelijk in dat de onderzochten een betere immuunsysteem hadden opgebouwd.

Ook geeft het ons weer een perfect excuus om onderstaande kleurrijke babes even in de kijker te zetten.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More