Wespenoverlast in de zomermaanden

Wanneer de zomer aanbreekt, wordt er doorgaans meer buiten geleefd. De zon en de stijgende temperaturen zorgen voor veel vrolijke gezichten. Maar helaas kan de pret buiten in de zomermaanden behoorlijk worden bedorven. Dit heeft alles te maken met het feit dat ook wespen dol zijn op de zomer. De wespenpopulatie is in de zomermaanden hoger en dat kan zorgen voor veel overlast.

Zijn wespen echt zo gevaarlijk?

Veel mensen weten dat wespen gemene steken kunnen uitdelen. Zo’n wespensteek kan voor een pijnlijke en geïrriteerde huid zorgen. Je wordt dus liever niet gestoken. Maar echt gevaarlijk zijn deze insecten niet, of toch wel? De kleine afmeting van de wesp doet wellicht vermoeden dat hij redelijk onschuldig is. Maar niets is minder waar. De huidklachten is de meest voorkomende reactie op een wespensteek. Maar een wespensteek kan in sommige gevallen ook fataal zijn. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor wespengif? Of krijg je binnen een korte tijd een grote hoeveelheid wespengif ingespoten? Dan kan dat de dood tot gevolg hebben. Wespen vallen hierdoor dus met recht binnen de categorie ongedierte.

Wespenbestrijding: hoe werkt dat?

Vliegen er regelmatig wespen in jouw woning? Of word je direct belaagd door wespen zodra je de tuin instapt? Dan kun je ervan uitgaan dat er zich een wespennest in jouw persoonlijke omgeving bevindt. Met de overlast die de wespen kunnen veroorzaken is het begrijpelijk dat je een snelle oplossing wilt. Het is daarom raadzaam om bij wespenoverlast direct een professionele wespenbestrijder in te schakelen. Deze professional kan vakkundig en snel een wespennest verwijderen. Hij zal de wespen bestrijden met behulp van wespengif. Dit gif brengt hij aan in het wespennest. Het gif heeft een hele sterke werking, waardoor alle wespen binnen enkele dagen dood zijn. Uiteraard wordt deze bestrijding uitgevoerd in beschermende kleding.

Zelf wespen bestrijden

Heb jij onlangs een wespennest ontdekt in je tuin? Of nog erger: bevindt er zich een wespennest in jouw woning? Dan wil je zo snel mogelijk een oplossing. De wespen kunnen jouw wooncomfort immers ernstig aantasten. Hierdoor lijkt het wellicht voor de hand liggend om zelf het wespennest te verwijderen. Toch is het niet raadzaam om dit te doen. Het verwijderen van een wespennest is namelijk niet zonder risico’s. De wespen kunnen gemene steken uitdelen die erg gevaarlijk kunnen zijn. Zeker als je veelvuldig achter elkaar gestoken wordt. Bel daarom altijd direct een wespenbestrijder als je een wespennest ontdekt bij jou thuis. Hij kan dankzij kennis, ervaring en goed materieel de wespen snel en doeltreffend bestrijden.

(Geschreven voor Danny)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More