Werd Juan Mendez vermoord omdat hij CIA-operatie ’90 days’ ging onthullen?

Juan ‘Tonio’ Mendez-Blaya werd begin 1986 vermoord. Mendez was Area Sales Manager bij FN voor Midden- en Zuid-Amerika. Mendez werd met zes hollow point kogels koelbloedig en zonder sporen vermoord. Mendez werd vier keer in het hoofd geschoten (achter het linkeroor en in het linkeroogkas) en twee maal in de borst.

De moord werd nooit opgelost, maar een link met de Bende van Nijvel ligt voor de hand. Op de Franstalige site tueriesdubrabant wordt gesteld dat Mendez vermoord werd omdat hij ging ‘zingen’, informatie prijsgeven dus.

Mendez had een operatie van de CIA ontdekt: ’90 days’. Het kaderlid van de wapenfabrikant wil praten met een collega (van FN). De afspraak werd gemaakt begin januari, maar wordt verzet. Iets later wordt Mendez dus vermoord.

Op het forum vraagt iemand of de operatie ’90 days’ de codenaam is voor de ‘hold-ups’ van de Bende van Nijvel in 1985. De tweede golf van de Bende startte op 27 september in Eigenbrakel en Overijse en eindigde op 9 november in Aalst.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More