Welk type vrouw heb jij?

Een vrouw doet uit de doeken wat de verschillende types dames zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je ze aan de haak kunt slaan.

Toen we onze jaargang 2004 online zetten, kwamen we een opmerkelijk stuk tegen van redactrice Joanie de Rijke: Joanies Vrouwengids. Enfin, de verschillende types vrouwen. Welk type vrouw heb jij?

De joviale idealist

Wie? Een heel toffe madam die bruist van levenslust en boordevol waanzinnige idealen zit, waarmee ze mannen vertedert. Ze kan drinken als een tempelier, maar wordt nooit vervelend, hooguit een beetje geiler. Mannen beschouwt ze in eerste instantie als maten, wat haar na een tijdje zeer aantrekkelijk maakt. Deze soort kan wel last hebben van jaloezie, omdat ze vaak nogal onzeker is. Ze vult haar leven met avontuurlijke vakanties en goede doelen. Ze voelt zich het best in een groep en kan het goed vinden met mannen én vrouwen.
Kenmerken: Vaak is ze niet bijzonder mooi. Haar aantrekkingskracht zit ‘m in haar energie. Haar kleding is vaak onopvallend, maar er zijn ook types die eruitzien alsof ze net van hun daytime job als Cliniclown komen. Haar stem is aan de zachte, lage kant. U voelt zich meteen op uw gemak bij haar. Deze dame zit, ondanks haar onzekere trekjes, doorgaans goed in haar vel, waardoor ze hopen ruimte overheeft voor anderen. Ze schrijft brieven naar gevangenen, is chiroleidster (geweest) en organiseert ‘Red de panda’-acties. Haar vrije tijd zit steevast tsjokvol, maar als ze u ziet zitten, zal ze avonden vrijmaken. Hoe te benaderen? Raar maar waar: ze is makkelijk te vinden voor een one-night stand. Ze is avontuurlijk aangelegd en houdt van seksuele spanning, ook door dat tikje onzekerheid. Maar als ze voor een langere relatie kiest, dan is ze trouw als een hond. U kan haar op de ouderwetse manier het hof maken. Geef complimentjes, maar niet te veel, want dan wordt ze wantrouwig. Zeg dat u macrobioot bent en voorzitter van de vereniging voor herintegratie van ex-heroïneverslaafde Marokkanen. Voor humor gaat ze door de knieën.
Hoe komt u er pijnloos vanaf? Het enige wat ze zal accepteren, is de boodschap dat u meer tijd wil vrijmaken voor uw idealen. U wil eindelijk die cursus bioboeren volgen en daar hoort een studie naar de irrigatiesystemen in Kuala Lumpur bij. De daklozen in Brussel schreeuwen om uw aandacht en u moet de hartverscheurende keuze maken tussen haar en de arme, ten onder gaande wereld. Ze zal u ootmoedig laten gaan.
Typevoorbeelden: Halle Berry, Els De Schepper, Susan Sarandon.

De prinses

Wie? Een kindvrouwtje, een naïef lief meisje, de droom van elke man. Ze heeft een maagdelijk voorkomen en doet alsof ze niet weet wat voor effect ze heeft op mannen. Dit type bevindt zich het liefst in een mannenomgeving, met vrouwen – ‘de valse loeders’ – kan ze niet opschieten. Niet omdat ze zelf zo’n toffe peer is, welnee, ze weet u zo goed om haar charmante vingertjes te winden, dat u alles voor haar doet. Let er maar eens op: als ze een nagel breekt, staat er meteen een bataljon venten te trappelen om haar naar de dichtstbijzijnde nagelstudio te brengen. En u vindt dat nog normaal ook. 
Kenmerken: In een bruin café zal u haar nooit tegenkomen. Het kindvrouwtje is grootgebracht door een vader die haar steevast ‘prinses’ noemde en niemand goed genoeg voor z’n dochter vond. Ze weet dus niet beter of alleen het beste is goed voor haar. Dit schattige meisje heeft dan ook verborgen kantjes. Die u pas ontdekt als u al in haar netten verstrikt bent en vast van plan haar tegen de grote boze wereld te beschermen. Haar pappie heeft haar zo verwend dat ze een spuwende draak wordt als ze haar zin niet krijgt. Mannen vinden het lastig om met de prinses een gesprek op gang te houden, omdat ze bang zijn iets verkeerds te zeggen. Maar als u valt voor haar charmes (en dat doet u) dan is ze al lang blij, want ze leeft van aandacht. Ze zal u lief lachend tegemoet treden en intelligent, gevat en onderhoudend uit de hoek komen, met net de juiste dosis hulpeloosheid, opdat de ridder in u tot volle bloei zou komen.
Hoe te benaderen? Simpel: plaats haar op een huizenhoog voetstuk. Verdrink in haar sprekende ogen en smacht ernaar haar kuisheid te bezoedelen (bedenk wel dat dit meisje een sekspalmares heeft waar de doorsnee nymfomane haar petje voor afneemt). U bent uiteraard in een solide gezin opgegroeid en zal straks een aardige erfenis opstrijken. U heeft een verantwoordelijke baan en een groot huis, of u bent van plan er een te kopen. De prinses is geen geldwolvin, maar status en centen zijn wel heel belangrijk. U mag gerust vijftien tot dertig jaar ouder zijn; dat vindt ze dodelijk sexy. In bed is ze goed en makkelijk te verleiden tot een experimentje. Zolang zij maar het middelpunt van de erotische belangstelling blijft.
Hoe komt u er pijnloos vanaf? Niet makkelijk. Deze soort is bezitterig en jaloers en plengt liters (krokodillen)tranen. Als uw dumpingplannen niet in haar kraam passen, kan haar wraak Fatal Attraction-proporties aannemen. Ze is niet te beroerd om u voor het fait accompli te stellen dat u vader wordt.Veins deemoedigheid en zeg dat u erachter bent gekomen dat u haar niet kan geven wat ze wil. Overdrijf in zielig gedrag, daar heeft ze een enorme minachting voor.
Typevoorbeelden: Kylie Minogue, Paris Hilton, Jessica Simpson, Ellen Dufour.

En dan zijn er nog de ‘ik heb u niet nodig-vrouw’, de geldwolvin, de wanhopige vrouw en de godin: je leest er alles over in nummer 37 van jaargang 2004. 

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More