Welk Tanja Dexters-verhaal is nu het juiste?

Alweer verschillende en zeer verwarrende versies na alweer een auto-ongeval.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rijdt Tanja Dexters met de Jaguar van Michaël Peeters in op een stilstaande oplegger van een vrachtwagen. Dat is wat vaststaat. Over wat er daarna gebeurt, bestaan er meteen twee versies.

In versie één ziet een voorbijrijdende man Dexters uit een verkreukelde auto stappen en overstappen in een andere wagen. Hij noteert de nummerplaat, volgt hen tot bij het huis van haar vriend Michaël Peeters. Hij spreekt haar aan, zij wordt boos, weigert te praten en gaat naar binnen. De man belt de politie.

In versie twee wordt Michaël Peeters door Tanja opgebeld. Ze zegt hem dat ze een een ongeval heeft veroorzaakt met zijn auto, hij stuurt een vriend naar haar toe, zij vertrekt met zijn auto naar Peeters en de vriend  blijft ter plaatse wachten tot de politie komt.

Maar daar eindigt het verhaal niet. De politie is inderdaad naar het huis van Peeters gereden. Maar ook hier splitst de waarheid zich weer op in twee versies.

Het Laatste Nieuws laat Peeters aan het woord. “Wij hebben geen relatie meer”, zegt hij. “Toen de politie aanbelde, wist ik niet waar ze was. Maar in Het Nieuwsblad ligt Dexters in het gastenvertrek van Peeters te slapen als de politie aanbelt. Ook Het Nieuwsblad laat Peeters aan het woord. “Gedronken had ze niet, want anders zou de politie dat geroken hebben en zou ze een ademtest hebben moeten doen”, zegt hij. “Zaterdagochtend heb ik Tanja’s ouders gebeld en die zijn haar komen halen. Verder heb ik er niks van gehoord. Voor mij is de relatie nu echt voorbij.” Tot slot laat hij nog noteren dat Tanja zich, vrijwillig, voor drie weken zou laten opnemen in een instelling voor psychologische hulp.

Wat er precies aan de hand is, is dus lang niet duidelijk. Peeters kreeg vorige week nog te horen dat hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt voor een ander ongeval met Tanja. Toen gingen beiden ook op de vlucht voor de politie. Ook toen zou Tanja volgens Peeters ‘ziek’ zijn geweest.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More