Wekt Peugeot deze legendarische schoonheid weer tot leven? (foto’s)

Dat zou het Franse automerk écht wel apart maken in de huidige wereld van MPV’s en SUV’s.

Ondergetekende geeft toe coupégek te zijn. Toen hij een uk van een jaar of vijf was, was hij helemaal weg van auto’s als de Ford Capri, Toyota Celica en Peugeot 504 coupé. Als volwassene propt-ie zijn gezin liever in een knalrode coupé dan in een grijs gezinshok. Nu valt dat proppen nogal mee: ook in een coupé valt het heerlijk vertoeven met twee volwassenen en twee kids. Maar toch zijn er heel wat mensen die geloven dat je in zo’n geval minstens een SUV moet aanschaffen. Ik bedoel maar: je moest eens weten wat voor commentaren dat soms oplevert. Maar ieder zijn keuzes.

Zonet vernoemde auto’s stammen uit een tijd dat er nog geen SUV’s waren, maar ieder merk wel minstens één coupé in zijn gamma had. En toen we enkele jaren geleden in Parijs waren en een, ogenschijnlijk achtergelaten, Peugeot 504 coupé tegenkwamen, moést die even mee op de foto. Zo’n prachtig gelijnde auto.

Over de Peugeot 504 gesproken: de Paris Motor Show zit er alweer aan te komen. En de Franse autobouwer zal er een nogal ‘afwijkende conceptauto’ laten zien. Daar zijn nu enkele foto’s van op het wereldwijde web gelekt.

En wat zien we? Iets dat ons erg hard aan de Peugeot 504 coupé doet denken. De achterlichten hebben dan weer iets weg van de prachtige, nieuwe Peugeot 508.

Nu dient zo’n conceptauto natuurlijk vooral om nieuwe technieken voor te stellen, maar toch: het zou wel eens kunnen dat Peugeot werkt aan een 508 coupé. Tegenwoordig geen erg gewilde carrosserievariant meer, maar de sedan – de koets van die andere 508 – is in deze tijden ook een uitstervend ras bij de niet-premiummerken. 

Onder: de silhouet van de concept die Peugeot alvast op de wereld losliet, evenals enkele ‘details’ die wel van zeer dichtbij getrokken zijn. Ook nog enkele foto’s van de Peugeot 504 coupé die tussen 1968 en 1983 in productie was.

1

Image 1 of 8

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More